meer over Marion Lopende projecten Download cv

Literaire avond met Marion Bloem en Alfred Birney

Zaterdag 24 mei om 19.00 uur in Het Indisch Huis te Den Haag.

In het kader van de presentatie van het nieuwe boek van Marion Bloem, “THUIS” geheten, vindt er een literaire zomeravond plaats in Het Indisch Huis te Den Haag.

Het boek bevat dagboekfragmenten, verhalen, gedichten en tekeningen rondom het thema “THUIS”. Bloem neemt veel tekeningen uit haar dagboeken op in het boek naast (reis) verhalen en gedichten die nog niet eerder in haar bundels verschenen zijn. Lay out en omslag zijn verzorgd door Marion Bloem. In haar dagboeken staan schetsen en aantekeningen die naderhand uitgroeien tot romans, verhalen en schilderijen. Als dochter van Indische migranten is ze vertrouwd met het zoeken naar een ‘thuis’. Bloem ervaart haar dagboeken als haar meest comfortabele thuis. Verleden, heden, dromen, angsten en toekomst vinden hun plek in deze schilderachtige bloemlezing. De verhalen met welke zij is opgegroeid, haar jeugd als Indisch meisje, haar integratie in de Nederlandse samenleving en haar gevoel een wereldburger te zijn die zich op haar vijftigste nog steeds overal en nergens thuis voelt, brengt zij in tekst en beeld tot uiting.

Ter gelegenheid van dit boek brengt Bloem vier verschillende zeefdrukken uit die via de site te bestellen zijn. De oplage is 90 exemplaren. De afbeeldingen zijn geïnspireerd op schetsen uit haar dagboeken die ook in het boek staan afgebeeld.

Het programma ziet er als volgt uit: de inleiding wordt verzorgd door Prof. Dr. Bert Paasman, bijzonder hoogleraar, in de Koloniale en Postkoloniale Cultuur-en Literatuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens vindt de uitreiking plaats van haar boek “THUIS”, heel toepasselijk, aan de voorzitter van Het Indisch Huis Drs. Fred Venema. Uiteraard leest Marion Bloem voor uit haar nieuwe boek om vervolgens geïnterviewd te worden door collega auteur Alfred Birney.

Boekhandel Van Stockum staat er met een boekenstand en de aanwezigen krijgen volop de gelegenheid om Marion vragen te stellen, boeken te laten signeren en in het bezit te komen van de prachtige, gelimiteerde, zeefdrukken (als ze al niet weg zijn).

Om deze unieke literaire avond mee te maken is, vanwege de belangstelling, telefonisch reserveren zeer gewenst. Locatie Het Indisch Huis, te Den Haag, telefoon 070-3462616..