Meer dan mannelijk

Februari 2011

© Marion Bloem

 

De roman Meer dan mannelijk werd op 8 februari tussen 17.00 en 19.00 uur feestelijk gepresenteerd te Amsterdam. Julya Loko en Erwin van Ligten traden er op.

Meer informatie op de site van Uitgeverij Prometheus

De roman heeft inmiddels al een tweede druk en wordt enthousiast ontvangen. In de Belgische krant de Morgen een interview met Marion (pdf).

Lees ook het interview in het AD: Mannen kunnen door diep decolleté niet goed denken. Het dubbelinterview in het Gazet van Antwerpen: Je beseft pas wat testosteron doet als het er niet meer is. En Eindelijk eens een lekker geil boek (Het Nieuwsblad).

Meer dan mannelijk
Coverfoto: Michael Klinkhamer

De verteller van Meer dan mannelijk, de nieuwe, grote roman van Marion Bloem, raakt op jonge leeftijd gebiologeerd door de acht jaar oudere Etna. Zij is een Amsterdamse met Italiaanse ouders en de vriendin van zijn neef. Etna doet de seksualiteit in hem ontwaken en ontpopt zich al direct als de liefde van zijn leven. Hij is totaal door haar geobsedeerd en geen van de vrouwen met wie hij in de loop van zijn leven de meest gepassioneerde affaires beleeft, kan zich met haar meten. Van Etna heeft hij het belang van erotiek geleerd. Ook in zijn carrière als acteur is hij de belichaming van seksualiteit.
Maar het noodlot slaat toe en zijn mannelijkheid komt onder druk te staan. De verteller wordt geconfronteerd met pijnlijke vragen: wat is de betekenis van een seksueel leven als het niet meer mogelijk is om van seks te genieten?

Meer dan mannelijk, achterflap

Meer dan Mannelijk in de pers.

Metro:
De Nederlandse schrijfster Marion Bloem heeft met 'Meer dan mannelijk' een boek geschreven dat zowel passioneel als innemend is. Het mannelijk hoofdpersonage is een volleerd rokkenjager. Zijn liefdesgeschiedenis is een rollercoaster waarbij Bloem heel treffend alle vleselijke details weet te beschrijven. De ontdekkingstocht in de liefde en het leven is even hartstochtelijk en destructief. Maar dan slaat het noodlot toe en moet de Casanova het hoofd buigen voor de werkelijkheid. Net die spanning tussen de vitaliteit van de hoog oplaaiende passie, en het falen van de man die het slachtoffer wordt van zijn eigen veroveringsdrang, zorgen ervoor dat je vaak met dichtgeknepen keel de bladzijden omslaat. Een aanrader. (jh)

 

(c) Antoon Corbijn