terug    

Presentatie Vervlochten Grenzen

Uitgeverij De Arbeiderspers presenteert een ijzersterke nieuwe roman van Marion Bloem over de bewogen geschiedenis van Indonesië-Nederland.

De presentatie van Vervlochten grenzen vond plaats op donderdag 13 augustus van 17.00 -19.00 uur bij de Centrale Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Bert Paasman. Paasman was bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale cultuur- en literatuurgeschiedenis.

Download hier de lezing van Bert Paasman.
Bekijk de fotos van de presentatie

 

Vervlochten grenzenVervlochten grenzen vertelt aan de hand van een  familiegeschiedenis over de driehoeksverhouding Nederlands-Indië, Indonesië, Nederland. Na de dood van haar vader reist de achttienjarige Senne van Jakarta, waar ze is opgegroeid, naar Nederland om zich daar in het leven van haar opa te verdiepen. Haar broer Dian zwerft op dat moment rond in Indonesië om de beschuldigingen van zijn moeder aan het adres van hun overleden vader te weerleggen. De rode draad is het verhaal van opa, een ex-KNIL-militair, die het op zijn sterfbed betreurt dat hij zestig jaar geleden niet koos voor de onafhankelijkheid van zijn geboorteland.

Zonder nostalgie maar met compassie beschrijft Marion Bloem in eerdere romans het Indische milieu waar zijzelf deel van uitmaakt.

 

terug