terug    

Als je man verandert

Als je man veranderdMarion Bloem en Paul Kil

In Als je man verandert wordt op indringende en persoonlijke wijze beschreven wat de partner van de patiënt meemaakt vanaf het moment dat de arts de diagnose van prostaatkanker stelt. Schrijfster Marion Bloem interviewde partners van prostaatkankerpatiënten, die in de meeste gevallen voor het eerst die ervaringen met een lotgenoot deelden.
Paul Kil, als uroloog dagelijks geconfronteerd met prostaatkankerpatiënten, legt uit waarom een behandeling te adviseren is of waarom juist niet, bespreekt in de kantlijn de medische aspecten ervan en de medische begeleiding als de ziekte na een chronisch verloop toch naar een einde toe gaat.
Deze unieke samenwerking tussen Bloem en Kil en de openhartige interviews met de partners van patiënten geven inzicht in wat prostaatkanker voor een ziekte is, wat die ziekte betekent binnen een relatie, en hoe partners er ieder op hun eigen wijze mee (hebben) leren omgaan.

Wat gebeurt er met een relatie als de man prostaatkanker krijgt?

Dit boek biedt steun en inzicht aan prostaatkankerpatiënten en hun partners om de verschillende fases waardig en met zoveel mogelijk behoud van kwaliteit van leven door te komen

Marion Bloem (1952) is klinisch psychologe, romanschrijver, filmmaker en ervaringsdeskundige. Van haar hand verschenen o.a. Overgang(1978, Geen gewoon Indisch meisje (1983), en Vervlochten grenzen (2009)
Paul Kil (1955) is sinds 1991 als uroloog werkzaam in het Sint Elisabeth Ziekenhuis Tilburg, met als aandachtsgebied oncologie. Hij is daar verantwoordelijk voor de opleiding van arts-assistenten tot uroloog. Tot eind 2009 was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Urologie, de wetenschappelijke beroepsvereniging.

Elke behandeling om prostaatkanker te bestrijden heeft gevolgen die je noch als patiënt, noch als partner kunt voorzien. Is de arts wel in staat om je over die (mogelijke) veranderingen in te lichten?
Op indringende en persoonlijke wijze wordt beschreven wat de partner van de patiënt meemaakt vanaf het moment dat de arts de diagnose van prostaatkanker stelt. Klinisch psychologe, romanschrijfster en ervaringsdeskundige, Marion Bloem, interviewde partners van prostaatkankerpatiënten, die in de meeste gevallen voor het eerst die ervaringen met een lotgenoot deelden.
Paul Kil, als uroloog dagelijks geconfronteerd met prostaatkankerpatiënten, legt uit waarom een behandeling te adviseren is of waarom juist niet, bespreekt in de kantlijn de medische aspecten ervan en de medische begeleiding als de ziekte na een chronisch verloop toch naar een einde toe gaat.

Deze unieke samenwerking tussen Bloem en Kil én de openhartige interviews met de partners van patiënten geven inzicht in wat prostaatkanker voor een ziekte is, wat die ziekte betekent binnen een relatie, en hoe partners er elk op hun eigen wijze mee (hebben) leren omgaan.

Uitgeverij Prometheus
uitvoering paperback
formaat 13,7 x 21,3 cm
omvang ca. 312 blz.
isbn 978 90 351 3530 7
nur 243

Recensies

De realiteit achter 'erectiestoornis' (pdf), Brabants Dagblad

Recensie Opzij Recensie in Opzij, juli/aug 2010

terug